Μυρτάνη Πιερή

Η Μυρτάνη Πιερή είναι κάτοχος διδακτορικού στην Μοριακή Βιολογία και Γενετική από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Από το 2014 είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστημών Ζωής και Υγείας του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Φυσιολογία/Παθοφυσιολογία της Γαστρεντερικής Οδού και του Νεφρού με εξειδίκευση στους μοριακούς μηχανισμούς μεταφοράς θρεπτικών ουσιών. Συνάμα, την ενδιαφέρει η επικοινωνία και εκλαΐκευση της επιστήμης καθώς και η προώθηση της επιστημονικής σκέψης. Το 2011 κέρδισε τον παγκόσμιο διαγωνισμό Επικοινωνίας της Επιστήμης «Famelab». Είναι συνιδρυτής του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού SciCo-Cyprus με στόχο την επικοινωνία επιστημονικών θεμάτων στο ευρύ κοινό μέσω καινοτόμων, διαδραστικών και ψυχαγωγικών μεθόδων. Έχει δώσει αριθμό εκλαϊκευμένων ομιλιών στην Κύπρο και στο εξωτερικό (TEDxNICOSIA 2012, Athens Science Festival, HealthForward, Cyta-Shots of Inspiration etc.) και γράφει συχνά εκλαϊκευμένα επιστημονικά άρθρα στον τύπο.

Τάσος Πατρικάκος

Ο Τάσος  εργάζεται στο Τμήμα Ενημέρωσης και Υποστήριξης Καινοτομίας του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά». Ο επιστημονικός του χώρος είναι η Υπολογιστική Γλωσσολογία και τη Γλωσσική Τεχνολογία. Ασχολείται από το 1996 με θέματα μεταφοράς, αξιοποίησης και κεφαλαιοποίησης ερευνητικών τεχνολογικών αποτελεσμάτων στον χώρο της πληροφορικής, καθώς και με την μεθοδολογία και πράξη της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης γύρω από την κοινωνική και οικονομική σημασία της έρευνας. Έχει διοργανώσει πληθώρα εκδηλώσεων στο χώρο «Επιστήμη & Κοινωνία». Στα πρόσφατα ενδιαφέροντά του περιλαμβάνονται η συνεργασία των ερευνητικών φορέων με τις νεοφυείς επιχειρήσεις και η προώθηση της ιδέας και της αξίας της εκμάθησης προγραμματισμού από όλα τα παιδιά.

Γιούλη Κυριαζή

Η Γιούλη είναι Βιολόγος με μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Περιβαλλοντική Βιολογία. Τo 2018 ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα τη Διδασκαλία της Οικολογίας στην Εκπαίδευση. Είναι μέλος της μη κερδοσκοπικής ομάδας SciCo (Science Communication) ως επιστημονική σύμβουλος σε δράσεις που αφορούν την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη. Επιπλέον τα τελευταία 10 χρόνια ασχολείται με το σχεδιασμό και την υλοποίηση Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για παιδιά ηλικίας 4-18 ετών. Για την υλοποίηση των προγραμμάτων έχει συνεργαστεί με νηπιαγωγεία, σχολεία, Πανεπιστήμια, μουσεία και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.
Η Γιούλη συνετέλεσε καθοριστικά στη δημιουργία του Athens Science Festival. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως εκτελεστική διευθύντρια του Φεστιβάλ Eπιστήμης της Αθήνας και παράλληλα ως σύμβουλος για την διοργάνωση Φεστιβαλ Επιστήμης σε άλλες πόλεις και χώρες όπως τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Λάρισα και την Κύπρο.